Tuesday, November 17, 2015 | 12:47 PM

FROM MY PHONE

Heippa!
Mä ajattelin tulla kirjoittelemaan tänne ihan vain peruskuulumisia ennen meidän viikon mittaista thanksgiving breakia. Mä en pahemmin ala nyt kertomaan tulevasta, lauantaina starttaavasta reissusta sen enempää, kun että autossa tullaan kylla istumaan. Mä uskoisin,että  reissusta tulee kuvapläjäystä tai ellei jopa videota, kun latasin mun koneelle jonkun videonmuokkausohjelman, joka oli tosi helppokäyttöinen. Oonkin nyt opetellut vähän juttelemaan kameralle mutta se on viela vähän tönkköä ja silmät tuntuu olevan enemman kiinnostuneempia omasta sylistä kunsiitä  kamerasta.
Mä olen nyt kans kahdesti tehnyttänne  puhelinkuvista koostuvaa postausta ja tästä  tulee nyt kolmas. Muhun on iskenyt kamala laiskuus kantaa kameraa mukana, kun se vie kuitenkin koulurepussa paljon tilaa ja tuntuisi tosi tyhmältä  brunchin aikana vetästä repusta iso järjestelmäkamera esiin, kun puhelimellakin saa ihan perusnättejä kuvia.
Mua itseäni on joskus ärsyttänyt tosi paljon puhelimella otetut blogikuvat, koska tykkään isoista ja hyvälaatuisista kuvista blogeja lukiessa - siispä mua kiinnostaisi tosi paljon tietää, olisko tämän  tyyppiset postaukset kivoja tulevaisuudessa?

rain, California, school, Mountain House, Mountain House High School, exchange student, exchange student life, Finnish, girl, Finnish girl
Musta on niin hassua, kuinka nopeasti Kaliforniaan muutaessa totuin niihin parhaimmillaan neljänkymmenen plussa-asteen paremmalla puolella liikkuviin lämpötiloihin, jollaisia olin vaan kerran kokenut Turkissa. Lämpötilat on kuitenkin alkanut putoamaan nyt täällä ihan huolella, yhtenä päivänä korkein lämpötila oli +15, joka sai mut kiskomaan takkia hupparin päälle (niin siis, jouduin lähtemään takkiostoksille kun luulin Suomesta lähtiessä ettei täällä mitään takkeja tarvittaisi..). Tällä viikolla korkeimman lämpötilan pitaisi olla +22, mutta ei täällä silti lyhythihaisilla pahemmin liikuta, ei ainakaan ilman takkia. Ja hassua tästä mun mielestä tekee se, että Suomessa nää  olisi niitä kesälämpötiloja, jolloin mäkin makoilisin läheisellä uimarannalla aurinkoa ottaen ja siitä lämmöstä nauttien. 
Suomesta asuessani en olisi ikinä ajatellut, etta kaipaisin sadetta. Mutta nyt mun tekee mieli kiljua riemusta, kun puhelin sanoo seuraavalle viikolle edes yhden sadepäivan - ja lukkiutua omaan huoneeseen suremaan, kun puolen tunnin päästa se sadepilvi on muuttunut kirkkaan keltaiseksi auringoksi. Koko sinä aikana, mitä olen asunut Kaliforniassa, täällä on satanut yhden käden sormilla laskettava määrä ja tasan kahdesti niista kerroista on oikeasti satanut eikä vaan tihkuttanut - ensimmäinen kerta oli Sacramentossa managerilla asuessa, kun sinne iski keskellä yötä älyttoman iso ukkosmyrsky, joka helisytti ikkunoita ja vettä tuli kuin saavista kaatamalla. Viimeisimpänä kertana kyseessä oli koulupäivä, jollon musta tuntui että oon Suomessa. Koko päivän satoi tosi isoja vesipisaroita, pihat oli täynnä lätäkkojä eikä kukaan oikaissut nurmikon poikki tai syönyt ei-katoksessa. Ja mun mielestä on hieman outoa, etta mä oikeasti valitsisin noi harmaat sadepäivät paljon mielummin kun ne kuivat, aurinkoiset päivät. 

Coffee, Starbucks, Finnish girl, California, USA, exchange student, Explorius, school, Mountain House, Mountain House High School, coffee addict
Mä en Suomessa pahemmin välittanyt kahvista eli toisinkuin joillekkin mun kavereista, aamukahvi ei ollut mulle mikään rutiinijuttu - totta puhuakseni, saatoin hörppia aamukahveja vaan juurikin näillä kavereilla yökyläillessa joten muuten mun kahvin juominen rajoittui siihen yhteen kahvikupposeen koulussa tai kotona. Entäs täällä sitten? Kahvista on tullut mulle nyt vähintaankin elämänehto ja haluan vain kiukutella niinä päivinä, kun en oo juonut aamulla kahvia. Oon siis lisännyt mun aamurutiineihin nyt vähän alle puolen litran termosmukin täyttämisen kahvilla, jonka juon mun ensimmäisen tunnin, video productionin, aikana. 
Kahviasiaan liittyen, Starbucksin jouluspesiaalit on kyllä kans vienyt mun sydämen - erityisesti nostaisin esille peppermint mochan, josta on nyt tullut mun vakkaritilaus (ja jääkaappiinkin oli ilmestynyt nyt peppermint mocha kahvikermajuttua, joten mun mantelimaito kahvissa on pikkuhiljaa vaihtumassa siihen..). Tiedän tän kuulostavan tosi kliseiselta white girl -vaihtarijutulta, mutta vähänkin huonomman päivän piristää kyllä kummasti hostmom, joka ruokakauppareissun jälkeen kurvaa Starbucksin autokaistalle. 

Apple pie, California, exchange student, exchange year, USA, Finnish, quote, exchange student life, Explorius
Mun englanti on parantunut mun mielestä ihan kauheesti nyt näiden kuukausien aikana ja mun mielestä vielä enemman sen jälkeen, kun muutin Mountain Houseen. En sitten tiedä johtuuko se siitä että oon jutellut paljon enemmän englanniksi sekä koulussa etta kotona vai vaan yksinkertaisesti siitä, etta oon nyt kuullut tän kolmisen kuukautta ympärilläni pääasiassa pelkastään englantia. Joskus mulla saattaa vielä eksyä joitain suomenkielisiä sanoja joukkoon ja etenkin 'eiku' on tosi yleinen ihan viikottain, jos tajuan tehneeni virheen puheessani. Välillä kans saatan alkaa puhumaan suomea vieruskaverille, jos oon juuri jutellut vaikkapa Facebookin välityksellä suomalaisille kavereille, mutta pääasiassa englanti tulee jo aika luonnostaan ilman sen kummempia kääntelyja päässani.
Nyt kans tänne muutettuani oon uskaltautunut keittiöönkin! Aiemmassa hostperheessä musta tuntui että keittiö oli yksinomaan hostmomin valtakuntaa jonne muilla ei ollut mitään asiaa, mutta täällä tykkään tosi paljon autella hostmomia ruoanlaitossa ja kokkailla kans ihan itsekkin. Oon leiponut täällä mun perheelle mokkapaloja ja omenapiirakkaa, jotka molemmat on syöty tosi nopeaan ja kehujakin on tullut. Mitta-asteikkojen muutaminen näin huonosta matikkapäästä kärsivalle on ollut hyvinkin paljon harmaita hiuksia aiheuttavaa, mutta oon kyllä onnistunut mun mielestä tosi hyvin siinä!

Toistan nyt hyvin tietoisesti itseäni ja kysäsen uudestaan teidän mielipidettä tän tyyppisistä postauksista - eli siis puhelinkuvapostaus vähän pidemmillä selittelyillä kuvien sisällöstä? Musta tätä oli tosi kiva kirjoitella eika nyt tarvitse ainakaan huolehtia viikkojen pituisista postausväleista, kun halloween- ja thanksgiving breakpostauksien välissa on tämmöinen höpöttelypostaus. Ja ylipäätänsä, onko teillä mitään postaustoiveita?

10 comments:

 1. Toimii tosi hyvin myös ihan vaan puhelinkuvillakin. Btw tosi kiva postaus! :)

  s-underthesamestars.blogspot.fi

  ReplyDelete
 2. Puhelin kuvat olis huonompi juttu jos sul olis ihan kakka puhelimen kamera, ja mä en kyl jaksais muunnella niitä ohjeita. Kerran yritin muuntaa kupeista desilitroiks ei onnistunu kauhern hyvin (luovutin ennen puoliväliä).

  ReplyDelete
  Replies
  1. No juu totta. Mut ei toi muuntaminen kauheen vaikeeta ole, just taas eilen muuntelin lampotiloja ja desilitroja!

   Delete
 3. Tää on tosi kiva postaus, tykkään! :) Kaliforniaan ois kyl hurjan kivaa päästä!

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos! Kalifornia on kylla tosi kaunis paikka. :)

   Delete
 4. Olin itekki viime vuonna jenkeis vaihdossa ja IHANA lukea tätä. Mä niin tunnistan ton "eiku" sanan käytön!! :D Pidä hei IHANA vuosi, se tulee olee yks maailman parhaista.

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha joo, eiku on ihan liian yleinen! Ma pidan, kiitos paljon!

   Delete
 5. Ihana ja mielenkiintonen blogi sulla! Jäin seurailemaan :)

  http://metenblogi.blogspot.fi/

  ReplyDelete

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä