Monday, May 25, 2015 | 10:42 AM

PRE-DEPARTURE

Heissan teille sinne ruudun toiselle puolelle!
Olen vihdoin ja viimein käynyt kaikki Exploriuksen valmennukset, niin pakolliset kuin vapaaehtoisetkin, läpi. Vaikka vain tämä viimeinen oli ainoa pakollinen, suosittelen tulevia vaihtareita ehdottomasti käymään myös vapaaehotoisissa Get Readyissä - joko sitten lähtöodotuksen lievittämiseen tai kätevien tietojen kuunteluun, mulla se oli sopiva sekoitus molempia. 

Mä olin viimeisessä lähtövalmennuksessa, lauantaina 23.5. Olin odottanut sitä päivää kuin kuuta nousevaa heti ilmoittautumisesta lähtien, valmiina kuuntelemaan mitä kaikkea Exploriuksella on sanottavanaan ja innoissani tapaamaan vaihtarichattien kohtalontoverit - joista loppuen lopuksi tapasin vain kaksi.
Ennen tilaisuuden alkua (lue: ennen auditorioon ahtautumista muiden vaihtareiden ja heidän vanhempiensa kanssa) tarjolla oli aamukahvit, hedelmiä ja mehua. Luin siinä samassa Expon mulle antaman kirjekuoren sisällön, joka sisälsi mm. oppilaan ja vanhempien käsikirjat, lentoaikatauluja, kysymyksiä hostperheelle ja soft landing campin ohjelmaa. Olin kyllä aavistellut jo ennen kirjekuoren saamista että lennot ei tule lähtemään siinä iltakuudelta mutta että tuleva 7:45 lähtevä lento kohti Ruotsia? Pakko sanoa, ettei ihan hirveästi houkuttele kun en mikään aamuihminen ole. Toisaalta tieto inhottavasta lentoajankohdasta hälveni kun mun pääkoppaan kantautui tieto siitä, että joku päivä heinäkuun kahdenkymmenenviidennen ja syyskuun viidennen välillä on se päivä, kun mä lähden kohti New Yorkia. 

Lähtövalmennuksessa sivuttiin aika paljon niitä asioita, mitä myös Get Readyssä oli kerrottu. Se oli hyvää kertausta, mutta mua jäi vaan harmittamaan etten älynnyt ottaa minkäänlaisia muistiinpanovälineitä mukaan. Olisi ollut hyvä idea kirjoittaa tärkeimmät asiat, joita ei vihkosissa tai muissa papereissa lue, ylös - tulevat vaihtarit, ottakaa valmennustilaisuuksiin aina mukaan kynä ja vihko!
Viime postauksessa elättelin toivoa että mulle olisi löytynyt edes koulupaikka, josta saisin kuulla lähtövalmennuksessa. No, eipä ollut. Kukaan ei tullut mun luokse kertomaan että hei, sä muutat vuodeksi tuonne. Yhtä epätietoisia sijoituksestaan ollaan siis täälläkin - tosin minä vielä epätietoisempi, hajotin nimittäin puhelimeni johon olen jo odotellut soittoa sijoitustiedoista.. 
Noh, jotta mä nyt saisin edes jotain uutta tehtyä vaihdon eteen, voisin alkaa pikkuhiljaa täytellä viimeisimpiä kouluarvosanojani Cetusan lomakkeisiin ja aloittaa viisumihakemuksen täytön, jonka ohjeet sain viime viikolla (on muuten aivan hepreaa, ennen tuota päivää luulin olevani hyvä englannissa...)! Jotenkin kaikki tämmönen on niin jänskää. 

22 comments:

 1. No toi on vielä ihan siedettävä aika lähteä! :-D Itse meen kielimatkalle ja lento lähtee 6:40AM :-D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Nojoo, on se kai, mutta näin yökukkujalle aikaiset herätykset tekee tiukkaa. Muutenkin olen aika viimetipan ihminen, tulen varmasti pakkaamaan puolet tavaroista vasta aamukiireessä haha.

   Delete
 2. Ma herasin kello nelja aamulla lentokentalle. En edes tajunnut unisena etta nyt on se hetki oikeesti kun pitaa sanoa heipat Suomelle. Jaan innolla odottamaan tulevia kuulumisia!! USA on ollut mulla aina unelmana, oot todella onnekas :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi apua, onneksi mulla ei ole sun lentoaikaa, minne ikinä tuolloin menitkään. En vaan ole aamuvirkku, mutta onneksi koneessa voi sitten nukkua. Minäkään en varmaan vielä sillon tajua yhtikäsmitään - tai toinen ääripää on, että tajuan vähän liiankin hyvin ja vollotan koko lennon Ruotsiin ja sieltä Nyciin. Kiitoksia, minunkin unelma ollut jo pitkään!

   Delete
 3. Oot kyl tosi onnekas kun pääset vaihtoon (toivottavasti ymmärsin oikein, mulla on lukihäiriö D:). Ite meinasin mut parisuhde on ollut vähän esteenä, kun en itse haluis olla erossa kuukauttakaan. :----D Tosi mukavaa kesää sulle! :3

  Emma Alhola - Kisaki Seikatsu

  ReplyDelete
  Replies
  1. Joo vaihtoon sitä ollaan lähdössä! Voi ei, jotenkin tosi surullista että joillain vaihtohaaveet estyy parisuhteen takia. Mä seurustelen itsekkin ja oon nyt tämän vähän alle kymmenen kuukautta ollut ihan kiinni mun poikaystävässä, yksin nukkuminen koulupäivinä on ihan kamalaa - mutta siitä huolimatta olen päättänyt lähteä vaihtoon! Pointtina taisi olla että ymmärrän tuon että erossa ei haluaisi olla hetkeäkään, saati sitten puolta vuotta tai vuotta.
   Samoin sinulle! (:

   Delete
 4. Vautsivau, superhyvää vaihtarimatkaa! Näin jälkikäteen vähän harmittaa kun itselläni ei ollut pokkaa lähteä minnekään, mutta taidan tyytyä odottelemaan tänne suunnalle ilmaantuvia kuvia sitten itse paikan päältä :-)

  ReplyDelete
  Replies
  1. Kiitos superisti! ♥ Niin no, meitä on moneen junaan ja ainahan sitä voi elää toisen vaihtovuotta just näiden blogien kautta! :) Ihana kevättä, Henna! :)

   Delete
 5. Ompas täällä jotenki kivan persoonallinen blogi ^_^ Oikein kivaa kesää sulle.

  <3 http://pinksunsparkle.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 6. Mua itteeni kiinnostaa Jenkit niin paljon, että pakko jäädä seurailemaan sun blogia! :) Toivottavasti sulle löytyy pian perhe :)

  http://lemondeselonleni.blogspot.fi/

  ReplyDelete
 7. Olin ite USA:ssa kielimatkalla ja oon muutenkin siellä parin vuoden aikana kiitettävästi ravannut. Itse unelmoin kanssa vaihtovuodesta USA:ssa. Jään ehdottomasti seurailemaan. :)

  kielimatkausaan.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Voi että, mäkin olisin aikoinaan halunnut kielimatkalle Jenkkeihin tai Britanniaan kun kaveri kävi jälkimmäisessä! Tosin mulla ei silloin varmaan olisi mahdollisuutta lähteä vaihtoon ton vuoden hinnan takia, mutta jos sulla vielä on mahdollisuus, lähde ihmeessä! Kiva juttu! :)

   Delete
 8. Jospa saat pian tietää mihin sijotut ja millon lähdet - ainaskin mä olen tosi kärsimätön odottelemaan isompia päätöksiä :D Mut hei, ei tuo 7:45 lento vielä niiin paha ole vaikkei hauskaltakaan kuulosta. Mulla on kesällä yks lento, joka lähtee 6:00 helsinki-vantaalta ja sitä ennen toki pitäis aamuyöstä sinne hommautua.... ei hirveästi aiheuta riemukkaita fiiliksiä :P

  fiiaelina.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, niin olen minäkin kärsimätön - olipa kyseessä iso tai pienempi juttu. En vaan malttaisi odottaa enää, haluan niin palavasti tutustua perheeseeni! :(
   Tottapa tuokin, mutta kuten olen jo aiemmissa kommenteissa maininnut, en ole yhtään aamuihminen ja siksi hirvittää tuo aika. Aikaiset lennot on kyllä kauheita, mutta onneksi koneessa voi sitten nukkua!

   Delete
 9. Olin itekkin tuolla lähtövalmennuksessa ja lähen siis Exploriuksen kautta Usaan elokuussa :) Sait uuden lukijan!

  http://jasminaroundtheworld.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Aijaa, en tainnut tunnistaa, oli niin paljon tuttuja kasvoja mutta nimiä ei saanut päähänsä. :/ Mutta kiva että liityit lukijaksi, mäkin aloin seurailemaan sun blogia!

   Delete
 10. Voi vähän jännää!! Tervetuloa USA:han :))

  ReplyDelete
  Replies
  1. Haha, kiitos! Tulen sinne enemmän kuin mielelläni.

   Delete
 11. Itse olisin aina halunnut vaihtoon, mutta mulla lukiossa tökki vähän kielet -jälkeenpäin on fiksua sanoa, että olisin päässyt tod.näk. lukihäiriökiintiössä lähtemään. Nyt olen jo liian vanha high school -vaihtoon. Ajattelin, että ensi vuonna pääsisin ammattikoulusta vaihtoon, mut mun ala on sellainen etten pääsekään. No ehkäpä mä joskus lähden sinne maailmalle -poikaystävä on jo kiitettävästi maailmalla niin ehkä joskus muutetaan jonnekkin muualle kuin Suomeen, jos ollaan vielä yksissä. :)

  ReplyDelete
  Replies
  1. No mutta sinnehän sitä kieltä mennään oppimaan! Tiedän monia jotka on käynyt vaan pari kurssia vaikkapa espanjaa lukiossa, osaa juuri ja juuri tilata pitsan ja kertoa nimensä, mutta on silti lähtenyt espanjankieliseen maahan vaihtoon!
   Mäkin oon ajatellut kans lähteä ammattikoulusta vaihtoon! Mut hei, ainahan sä voit kokeilla au pairiksi lähtöä? :)

   Delete

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä