Thursday, October 8, 2015 | 1:31 PM

UUSI HOSTPERHE

Heippa!

Suuret pahoittelut tasta lahes kuukauden blogihiljaisuudesta, mutta mulla ei tapahtunut elamassa mitaan, mista olisi voinut kirjoittaa. Kavin koulua, tutustuin ihmisiin ja elelin mun hostperheessa. Mulla oli koulun kanssa vahan ongelmia, koska en ollut tottunut yhtaan siihen laksymaaraan, mutta loppujenlopuksi sain hoidettua 1st grading periodin report cardiin ihan hyvat numerot; Guitar A+, US History C-, AG Econ/Gov. B+, English B-, Spanish B-, Floral Design C+. Photographysta mulla ei ole arvosanaa, koska mut siirrettiin kesken algebraan, josta en myoskaan saanut arvosanaa kun olin siella vaan niin vahan aikaa. 

Ma aloin tuntea jo parin viikon jalkeen, etten tunne oloani kotoisaksi mun hostperheessa. Seka mun etta mun hostien mielesta oli parempi, etta vaihtaisin perhetta. En halua lahtea syyttelemaan ketaan tai kertoa suuremmin, miksi halusin vaihtaa perhetta, mutta parin viikon paasta mun paatoksesta mut sijoitettiin valiaikaismajoitukseen mun managerin ja hanen vaimonsa luo Sacramentoon. 

six flags, six flags discovery kingdom, usa, california, amusement park, oakland, exchange, student, exchange year, sea lion, animal park, sea animals, rollercoaster, palm trees, colorful, funny, fun, having fun, different, experience, experiences, explorius, explorius finland, explorius fin, cetusa
1 & 2. Kaytiin vanhan hostisan ja hanen siskontyttonsa kanssa Six Flagsissa vahan ennen mun lahtoa. Koko paikka oli ihan halloweenteemaa, suihkulahteet suihkutti punaseksi varjattya vetta ja hautakivia oli joka paikassa. Siella oli myos merielaimia, joita kaytiin kattomassa. 

Mun uusi koti on 1h 20min matkan paassa Sacramentosta ja San Fransiscosta seka "vaan" viiden tunnin ajomatkan paassa Los Angelesista. Tan paikan nimi on Mountain House ja taalla on about 9700 asukasta eli kyseessa on reilusti pienempi paikka. Tykkaan kuitenkin jo nyt tasta paljon enemman kuin Woodlandista, ihmiset taalla tuntuu tuntevan kaikki ja alueen ulkonakoon on panostettu paljon enemman. 

Mun koulun nimi on Mountain House High School ja se on ihan alyttoman hieno. Mun (ja monen muunkin) silmiin taa kampus nayttaa paljon enemman collegelta tai yliopistolta, kun julkiselta jenkkilukiolta. Tahan ulkonakoon vaikuttaa varmasti se, etta koulu avattiin vasta viime vuonna. 
Oppilaita taalla on noin 790 eli about puolet siita, mita Pioneer High Schoolissa oli. Vaikka senioreita on vaan 50, alempia ikaluokkia on paljon enemman - ymmartaakseni suurinosa senioreista siirtyi vasta Tracysta (vanhan isompi kaupunki n. 8km paassa) tahan kouluun.

Taa koulu on tosi teknologiapainotteinen eli kaikki tehdaan tietokoneilla. Meilla ei ole painavia kirjoja, vaan jokainen oppilas saa koululta "omaksi" Chromebookin eli minilapparin, jolla sitten tehdaan kaikki koulutytot. Lapparit viedaan kotiin yoksi ja viikonlopuiksi ja ymmartaakseni palautetaan, kun valmistuu tai paasee kesalomille.
Koulu alkaa taallakin tasan kahdeksalta, mutta yleensa oon koululla jo puoli kahdeksalta. Koulu loppuu puoli kolmelta joka paiva ja tunnit kestaa noin 48 minuuttia. Siirtymisaika tunnilta toiselle on viisi minuuttia, eli siina ei pahemmin kuulumisia vaihdella tai vessassa kayda. Oon myos tassa koulussa senior (toisinkuin meidan koulun saksalainen vaihtaripoika, joka on junior) ja paasen osallistumaan graduation ceremonyyn.
Aineina mulla on talla hetkella Video production, English 12, Civics/Econ, Flex period (vertaisin tata aikalailla Suomen hyppytuntiin, etta tan tunnin aikana meilla ei ole opettajaa, vaan saadaan tehda laksyja, jutella kavereiden kanssa tai ottaa vaikkapa paikkarit. Mulle taa selvis oikein hyvaksi ajaksi kirjoitella Suomeen ja paivitella blogia), Culinary skills, Spanish 1 seka English language development. 

exchange student, exchange year, california, usa, finnish, finnish girl, girl, mirror, bathroom, high school, mountain house, halloween, trick or treat, holidays, different, orange, pumpkin, basket, walmart, cheap, explorius, explorius finland, explorius fin, cetusa,
1. Mina uuden koulun vessassa - olin tosi hammentynyt Pioneerissa, kun siella oli vaan yhdessa vessassa peili eika sinne saanut edes menna, ovikin oli lukossa. 2. Oon nahnyt kaikenmaailman halloweenjuttuja suurinpiirtein siita lahtien, kun oon tullut tanne., etenkin halloweenkarkkia nakyy joka kaupassa. Paasispa kohta pukeutumaan ja kiertelemaan trick or treat -kierrokselle! 

Ja sitten se uusi hostperhe! Perheeseen kuuluu vanhemmat, kaksi poikaa ja kaksi koiraa. Mun hostisa tyoskentelee mun koululla vararahetorina ja kuljen aamuisin sen kyydilla kouluun, jonka takia myos olen siella aiemmin. Mun hostaiti on asianajaja ja pikkuveljet on yksi- ja viisivuotiaat. 
Musta tuntuu, etta nyt mut sijoitettiin kylla sellaseen perheeseen, mihin mut olisi jo alunperin pitanyt sijoittaa. Perhe viettaa omien sanojensa mukaan yhteista aikaa lahinna viikonloppuisin hostisan tyokiireiden takia, mutta dinner syodaan aina yhdessa poydan aaressa kerraten paivalla tapahtuneita asioita. Nailla on jo valmiina matkustussuunnitelmia, eli mun jenkkireissu ei tule rajottumaan vaan Kaliforniaan, vaan paasen reissaamaan vahan muitakin osavaltioita.

Vaikka oon nyt viettanyt perheessa vasta puolitoista paivaa, oon tosi onnellinen mun sijoituksesta. Mun hostvanhemmat on tosi mukavia, tykkaan kauheesti mun koulusta, pikkuveljista ja tasta koko paikasta - ja musta tuntuu jo nyt silta, kuinka kuuluisin tanne kaupunkiin ja tahan perheeseen. Musta tuntuu enemman perheenjasenelta kun Woodlandissa ikina, vaikka vietinkin siella kaksi ensimmaista kuukautta mun vaihtovuodesta.
Odotan suurella innolla jo viikonloppua, jollon mulla on varmasti enemman aikaa tutustua naihin ihmisiin, joiden kanssa tulen viettamaan loput vaihtovuodestani, jota on viela jaljella vahan yli kahdeksan kuukautta.

12 comments:

  1. Hyvä et tää uus perhe on paljon parempi kun se edellinen. Luulen et se on jopa helpompi tutustua toiseen maahan (ja niihin ihmisiin) kun on vähän pienempi paikka.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jep, mustakin niin paljon parempi! Taal kaikki tuntuu etta kaikki tuntee toisensa ja esimerkiksi eilen, mun ekana paivana, lunchiin mennessa kaikki (seniorit) ties jo kuka ma olen :D

      Delete
  2. ihania kuvia ja oikeesti todella ihana blogi! harvemmin törmään näin kivoihin vaihtariblogeihin. :) jäänkin hieman selailemaan. loistava juttu, että pääsit sinne uuteen perheeseen ja pienempään paikkaanki. :--)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi jes, onpa kiva et joku mieltaa mun blogin hieman erilaiseksi vaihtariblogiksi!

      Delete
  3. Sun pitää avautua kyllä wappii miks teillä meni sukset riskiin edellisen perheen kanssa koska oon niin utelias ankka

    ReplyDelete
    Replies
    1. Joo niin pitaa, voin vaikka samantien alkaa rustailla viestia tai hopista aaniviestilla!

      Delete
  4. Harmi, että teillä ei sitte menny ihan putkeen sen edellisen hostperheen kanssa :/ Mut tosi kiva et nyt pääsit uuteen perheeseen ja viihdyt siellä! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nii, onhan se vahan harmi, mutta hostperhe on kuitenkin niin iso juttu vaihtovuodessa etta parempi vaan vaihtaa. Taalla kylla viihdyn, ei epailystakaan!

      Delete
  5. Hyvä, että pääsit sitten uuteen hostperheeseen :-) Tykkään myös tästä sun blogin ulkoasusta!

    ReplyDelete
  6. Mahtavia kuvia! Kiinnostavaa lukee vähän erilaisesta elämästä ja jään seurailee sun blogia :)

    ReplyDelete

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä