Saturday, January 2, 2016 | 1:42 AM

THANKSGIVING BREAK | THANKSGIVING THURSDAY
























Heippa!
Lähdettiin ajelemaan Grand Canyonilta kahden yön jälkeen kohti New Mexicoa, jossa oli tarkoituksena juhlistaa tätä torstaita, jonka vuoksi meillä ylipäätänsä oli viikon mittainen loma koulusta. Automatka oli tällä kertaa "vain" vajaan kuuden tunnin mittainen eikä se edes tuntunut niin pitkältä, luultavasti osasyynä oli aiempi yhdentoista tunnin autossa istuskelu.
Niin, ja tossa kuvassa näkyvä tortilla pie ansaitsee kyllä erityismaininnan, se oli ihan tajuttoman hyvää. Voisin jopa sanoa että ikävöin kyseistä piirasta..
























Torstai oli kyllä erittäin ruoantäytteinen päivä, mutta koska tää ruoka sattui kans olemaan erittäin hyvää, en valita. Me vietettiin kiitospäivää sellasella vähän yli kymmenen hengen porukalla hdadin isän luona vuorilla, jonka luonto oli kyllä mielettömän upeaa. Etenkin myöhemmin illalla taivaalla hohtava vaaleanpunainen auringonlasku sai mut haukkomaan henkeä ja juoksemaan terassille kamera kädessä kesken keskustelujen. 
Meidän ruokapöydästä löytyi tietenkin kalkkunaa, kastiketta perunamuussia, karpalososetta (??) ja leipää. Myös kinkkusiivuja oli eksynyt tarjoiltavaksi ja yhtäkkiä koko amerikkalainen kiitospäivä tuntui ihan suomalaiselta joululta. Koin myös suuria hämmästyksen hetkiä saadessani tietää (erään New Jerseyssä seikkailevan suomalaisen aupparin snapista), että sweet potato ei olekkaan mikään erikoinen jenkkiperunalaji, vaan bataatti! Ei siinä mitään, eniten mua hämmensi se, että bataattimuussi jonka päälle on sulatettu vaahtokarkkeja, on ihan normaali kiitospäiväruoka.
























Jaaaa koska kiitospäivähän on suurinpiirtein pelkästään syömistä, meiltä löytyi tietysti alkupalojen ja itse dinnerin lisäksi kattava valikoima erilaisia jälkiruokia! Pöydästä löytyi mm banana split cake, suklaakeksejä, jätskiä ja mun leipomaa omenapiirakkaa. Ja sanoisin, että vaikka se kiitospäivän kalkkuna ja perunamuussit oli erittäin hyviä, mä oon niin perso makealle, että nostaisin jälkkäritarjoilut ykkössijalle. Eikö me voitais nyt suomalaiset hei aloittaa Suomeen omaa juhlapyhää, joka koostuu vain ja ainoastaan erilaisista jälkiruoista? 

Löytyihän sieltä vuoristosta myös erittäin kesyjä villiheposia, joille maistui rehut suoraan mun kädestä. En ole ikinä ollut mikään heppaihminen, mutta kyllä mä voisin tollasia söpöliinejä useamminkin katella! 
Joka tapauksessa, kiitospäivä oli kiva kokemus lukuunottamatta niitä paria oppilasta, jotka ennen Thanksgiving breakia tuli kysymään multa koulussa, juhlitaanko me suomalaisetkin kiitospäivää.. Tunsin itseni erittäin viisaaksi kertoessani syntyperäisille jenkkinuorille, miksi kiitospäivää ei juhlita Suomessa ja ylipäätänsä, miksi he itse juhlivat sitä.. 

28 comments:

  1. Siis ruokakuvia ei pitäis saada laittaa! :D arvaa vaan mielitekoni nyt.... Kiva postaus :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oletan, etta kiitospaivaruoka on listaykkosena nyt ;) Kiitos paljon Lotta!

      Delete
  2. Apua, mulle iski ihan järkyttävä nälkä näit kuvia kattoessa! ;D Ja ai jestas että oon kade, itekii haluaisin joskus matkustaa sinne.. Todella mielenkiintoinen postaus, sekä blogi. Liityn lukijaksi :)

    http://misslittlemarie.blogspot.fi/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haha, mullekkin tata kirjoittaessa. :D Kannattaa ihmeessa, jos on vaan minkaanlaisia mahdollisuuksia. Kiva juttu, etta liityit! :-)

      Delete
  3. Tosi ihana postaus ja tykkään tästä sun blogista muutenki! :)

    http://senjamavie.blogspot.fi/

    ReplyDelete
  4. Kivan näkönen blogi ja ihana postaus! oikee nälkä meinas tulla:-D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos paljon! Mullekkin kylla naita kuvia katsellessa, haha. :D

      Delete
  5. Täytyy kyllä sanoa, että sulla on ihan mahtava blogi, täytyypä liittyä seuraajaksi! Toi tortillapiirakka näyttää kyllä ihan super herkulliselta!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Voi vahanko kiva! Se oli kylla ihan mielettoman hyvaa! Pakko tehda jotain samantyyppista viela joskus. :)

      Delete
  6. Nuo ruuat näyttävät oikeasti tosi hyviltä! Ihania kuvia kaikki, ja vähän ihanaa et näit villiponeja. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hyvalta ne kans maistui! :) Ja noi villihepat oli kans ihan mielettoman upea nahda, vaikka ne kuitenkin oli niin kesyja, etta uskalsivat syoda kadesta!

      Delete
  7. tosi ihana postaus! Ja noi ruuat näyttää niiiin hyvältä..:')

    http://mywayjenna.blogspot.fi/

    ReplyDelete
  8. Toi tortillapiirakka näyttää kyl ihan sika hyvältä. Mitä siin on? :o

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sita se olikin! Siis pelkastaan tota kuvaa katsoessa iskee ikava tota piirakkaa kohtaan. Siina oli mm tortilla chipseja ja salsaa, voisin selvittaa loputkin ainekset ja tekasta, kun tuun takas Suomeen ni sakin voit sanoa mielipiteesi kyseisesta herkusta! ;)

      Delete
  9. Tosi kiva banneri ja muutenkin nätti ulkoasu! Hyvältä näyttää noi ruuat, varsinkin toi tortilla pie :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! Tykkaan itsekkin tasta ulkoasusta enemman kun edellisesta :) Tortilla pie oli kylla ihan sika hyvaa.

      Delete
  10. Aivan mahtavia kuvia ja kivalta kyllä kuulosti sun kiitospäiväs. :)

    ReplyDelete
  11. Herkullisen näköisiä ruokia! Tuli itsellä ihan vesi kielelle :-D Ois jännää joskus itsekin kokea tuollainen amerikkalainen kiitospäivä!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amerikkalainen kiitospaiva oli kylla ihan mieleton kokemus! Jos vaan on mahdollista kokea kiitospaiva, niin todellakin kannattaa, vaikka esim toi bataattivaahtismuussi on kylla vahan outoa.

      Delete
  12. Hhahah ehdottomasti Suomeen oma juhlapyhä ihan vaan pelkkien jälkiruokien kunniaksi, mä olen mukana!!:D Ihania ruokakuvia:)

    http://suvimyllymaki.blogspot.fi/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pelkat jalkkarit on niiiin hyvia, ettei mitaan jarkea! Kiitos paljon Suvi. :)

      Delete
  13. Toi tortilla pie näyttää niin hyvältä et oisko mitenkää mahollista saada sen ohjetta?

    ReplyDelete
  14. Hatunnosto sinulle...itse en missään nimessä voisi/uskaltaisi lähteä pitemmäksi aikaa vieraaseen maahan asumaan.

    http://fluffylelle.com/

    ReplyDelete
  15. vähän myöhään teit tän thanksgiving postauksen...onksul siel yhtää kavereita ku et oo laittanu kuvii

    ReplyDelete
  16. Haastoin sut mukaan ystäväkirja-blogihaasteeseen :) Käy kattomasta mun blogista kysymykset jos haluut vastailla.

    ReplyDelete

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä