Wednesday, August 12, 2015 | 12:14 AM

TODAY.



TÄNÄÄN. Mä lähden tänään. Sydän lyö tuhatta ja sataa pelkästään tätä postausta kirjoittaessa. Itkettää enkä halua lähteä mutta samalla haluan (haluaminen voittaa ei-haluamisen ihan puhtaasti kyllä!). Tässä keskellä yötä tää pieni suomalaistyttö Espoon peräkyliltä miettii, mihin onkaan ryhtymässä. Heihei tuttu ja turvallinen Suomi, heihei perhe ja ystävät, heihei kaikki mikä on mulle tuttua. 

Mun pää lyö täysin tyhjää. Kuuntelen jonkun öttiäisen pörräämistä lattialla, iskän kuorsaamista ja tietokoneen hurinaa. Kaikkialla muualla talossa on jo pimeää paitsi tässä ruokapöydällä missä kirjoittelen. Myös mun huoneesta loistaa valot, kun poikaystävä pelailee iPadillaan siellä. Viimeinen yö aivan liian pitkään aikaan Jessen vieressä häämöttää edesssä. 

Mulla on tosi epätodellinen olo. Tänään kello 9:30 mun lento kohti Arlandaa lähtee ja jätän taakseni tämän elämän, mitä oon viimeiset 18 vuotta yrittänyt parhaani mukaan rakentaa. Musta on niin outoa että kohta asun Kaliforniassa, puhun päivittäin englantia ja saan aloittaa uuden elämän kokoamisen puhtaalta pöydältä - voiko näin edes sanoa? 

En vaan osaa ymmärtää että kohta meikätyttö on lentokentällä kohteena Yhdysvallat ja vaihto-oppilasvuosi, mun pitkäaikainen unelma. Missä vaiheessa unelmointi muuttuikaan tekemisiksi, missä vaiheessa päätin hakea vaihtoon, milloin mut hyväksyttiin? Tuntuu että se oli eilen vaikka oikeasti siitäkin on jo yli vuosi. Aika on kulunut älyttömän nopeaa ja kauhulla odotan sitä, kuinka nopeasti mun vuosi Kaliforniassa huppenee. 

1. Vikat treenit ja Nosturin maisemia. Tuun ikävöimään Helsinkiä ja mun ihania tytsyjä. 2. Viimeinen uintireissu tänä kesänä Suomen järvissä, check. 3. Tuliaisshoppailuja. 4. Meitin ihkaensimmäiset dollarit ikinä! Hämmentävän näköisiä seteleitä näin euroihin tottuneelle. 
En osaa sanoa mitään. Oon niin hämmentynyt siitä että se on oikeasti kohta menoa se. Eihän tässä ole kuin vajaa kuusi tuntia herätykseen. Väsymys painaa päälle jo aika kovaa ja ärsyttää, kun mun huone ei ole vieläkään tiptop. Haluaisin vaan käpertyä Jesssen viereen puhtaassa huoneessa ja höpötellä turhuuksia kunnes nukahdetaan. 

Mua jännittää ihan hirveästi. Pelkään vähän lentämistä (kiitos Lentoturmatutkinta...) ja 8,5h lento Atlantin yli jännittää - samoin mua jännittää mun yli kuuden tunnin lento Nycistä Sacramentoon. Kaikki lennot oikeastaan. Ja se englannin puhuminen. Ruokatottumukset. Ensimmäinen koulupäivä. Hostperheen tapaaminen. Kaikki. 

Apua. Kohta mä lähden.

30 comments:

  1. Apua hyvää vuotta! Ehkä jopa törmätään Californiassa vaikka ollaanki eri puolella haha :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos! <3 Ja joo, ehkä, let me know jos tuut Sacramentoon päin! Hyvää vuotta sullekkin.<3

      Delete
  2. voin niin samaistua suhun vaikka mun lähtöön on vielä yli kuukausi, jännittää nyt jo:D
    onnea matkaaan!! :--)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woah, niin kauan vielä! :o Kiitos samoin! <3

      Delete
  3. Voi että, pidä hauska vuosi siellä :) kirjoitat tosi kivasti, aloin olee melkeinpä täpinöissäni sun puolesta :DD
    http://loikkivat.blogspot.fi/

    ReplyDelete
  4. Onnea matkaan ! :) Kiva blogi sulla

    http://senjamavie.blogspot.fi/

    ReplyDelete
  5. Hyvää matkaa, varmasti kaikki menee hyvin! Nauti vaihtovuodesta :)

    ReplyDelete
  6. kaikki menee ihan varmasti loistavasti! sä selviit kyllä ♥ muistat vaan kaiken jännityksen keskellä myös nauttia joka hetkestä! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiitos ihana Sini! <3 Mä muistan, muista sinäkin!

      Delete
  7. Mulla ois mun blogissa sulle haaste :)

    http://sannakatrii.blogspot.fi/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jee kiva, kattoo jaksanko ruveta tekemään, mutta yritän!

      Delete
  8. hyvää matkaa! :) en malta odottaa et itekin pääsen lähtee!

    ReplyDelete
  9. Liityin lukijaksi hetken tätä blogia seurailtuani ja voi vitsit, tsemppiä matkaan! Olis kiva kuulla muuten myös siitä, miten hoidatte parisuhdetta ja miten se kestää etäisyyden sun vaihtarivuoden ajan - ajatuksia etäisyydestä jne. Ihanaa matkaa! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Oi kiitos tosi paljon! Voisin kokeilla vaikka vuodenvaihteen tienoilla kirjoitella fiiliksiä kaukosuhteesta etc - kiitos ideasta! :)

      Delete
  10. Haha tiiän niin ton tunteen kun on katsonut liikaa lentoturvatutkintaa :DD Ja apua voin vain kuvitella kuinka rankkaa on olla poikaystävästä ja muista erossa vuoden... Mutta ehkä se on sen arvoista! Hyvää matkaa!! :)

    http://kauneudenilluusio.blogspot.fi/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jep, rankkaahan se varmasti on mutta ainutlaatuinen kokemus kyllä. Kiitos!

      Delete
  11. Olipa koukuttava teksti, ei pystynyt jättämään kesken! Muutenkin tosi kiva postaus ja blogi! :)

    http://roosel.blogspot.fi/
    http://vapaaikuisestii.blogspot.fi/

    ReplyDelete
  12. Hurjan hyvää reissua sulle! :) Ota kaikki ilo irti, äläkä turhaan ikävöi tänne, tää ei täältä mihinkään katoa vaan odottaa sua kun palaat uskomattomalta reissultasi!
    Jään seurailemaan sun reissua lukijapalkin kautta jatkossakin! :)

    ♥ :llä HENNA M.

    ReplyDelete
  13. Ihanaa, California on upee :) ! Tsemppiä sulle vuoteen ja tervetuloa jenkkeihin. Oon itse asustellut täällä 11 kuukautta ja nopeasti on aika mennyt. Tulen itsekin Californian seuduille syyskuussa.

    http://janesweetescape.blogspot.fi/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woah, ootko aupparina vai miksi täällä asut? :) Kiitoksia!

      Delete
  14. Ihanaa, tsemppiä vuoteesi! :) varmasti tulee olee huikeeta!

    http://pinksunsparkle.blogspot.fi

    ReplyDelete
  15. Ihana blogi! <3 :) Lisäsin sen blogilistaan omassa blogissani, jos haluut käydä kurkkaamassa, niin se löytyy täältä: http://annikainamerica.blogspot.fi/

    ReplyDelete

Malli: Simple Grey Variant © Koodikielellä